Verslag Olieflappenrace van Harry en Alie Klein

De oliebollen race een traditie voor mannen en vrouwen.

Afgelopen zondag was het weer zover, MM zeilen in Lemmer. Met een prachtige zonsopgang en spekgladde wegen , maar met winterbanden onder de auto naar lemmer. In Lemmer stond een zwak windje bijna in de lengte van de Zijlroede.

Op de bar werden de meegebrachte hapjes en snapjes gezet. En toen was er koffie met iets erbij.

Negen wedstrijden gezeild en al snel werd duidelijk dat er een kopploeg was en daarna de rest. Ook de 2113 zeilde constant, maar dan in de achterste geledingen. De baan was goed overzichtelijk en het zeilde prima, alleen de wind was niet constant, maar daar had iedereen mee te maken.

Tijdens de middag pauze was er snert met roggebrood en spek. Lekker en iedereen liet het zich goed smaken. Na de pauze volgden er nog zes wedstrijden en Marcel was zoals gebruikelijk goed in vorm, alleen Elmer was dit ook en had tijdens de ochtend wedstrijden beter gezeild. De uitslagen lieten bij de eerste negen geen erg grote verschillen zien, dus kunnen we rustig stellen dat er sprake is van een A en B groep. Elmer was de terechte winnaar en Marcel tweede. Na de prijs uitreiking ging iedereen met kerstballen naar huis, na een prachtige zeildag.

Niet alleen de mannen waren in Lemmer aanwezig ook verschillende vrouwen waren van de partij. Het is eigenlijk traditie dat een groep vrouwen mee komt naar Lemmer. Er kan dan uitgebreid bijgepraat worden. En dat gebeurt zeer zeker. De vaste bezoeksters die er niet bij zijn worden gelijk gemist, maar al snel blijkt dat ook hier, zoals in de hele maatschappij bij enkelen de ouderdom toeslaat en de kwaaltjes of gebreken niet te vermijden zijn. Gelukkig wordt de gemiddelde leeftijd door enkele jongeren naar beneden bijgewerkt. Waarschijnlijk zien de aanwezige zeilers de groep vrouwen rond de hoge tafel als een stelletje wat een thee kransje heeft. Nu heren wij drinken koffie, soms thee en graag een wijntje. Helaas hebben wij het zo druk met elkaar dat we weinig oog hadden voor de zeilers. Misschien beteren we volgend jaar ons leven en komen we aan de kant staan kijken. Ik denk het niet.

Iedereen prettige kerstdagen en een gezond, varend 2018.

Harry en Alie Klein

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.