Wedstrijdverslag Wintercup Aalsmeer 13 januari 2019

Op 13 januari is er in Aalsmeer een Micro Magic Wintercup zeilwedstrijd verzeilt.

Op zondag ‘s ochtends vroeg uit Eindhoven vertrokken. Het beloofde een winderige dag te worden, leuke omstandigheden onze nieuwe 3d geprinte onderdelen aan de tand te voelen. Helaas (voor mij) was het echt D-tuigen wind, net dat ene tuig wat ik nog niet voorzien had van de 3D geprinte onderdelen. Wijbrand (NED 41) had er wel een D tuig mee uitgerust, daardoor hebben we wel verbeterpunten kunnen vaststellen, welke we in de volgende versie van de rig set kunnen meenemen.

Volgens weerstation Schiphol heeft er 20 knopen wind gestaan, met vlagen rond de 30. Dat zorgde ervoor dat het zeer onrustig varen was. Het ene moment voeren we rustig aan de wind, dan plotseling lagen bootjes plat of doken sommigen voor de wind met de neus in het water. Opperste concentratie en soms wat geluk was een vereiste. De harde wind zorgde in de loop van de dag voor uitvallers door materiaalpech. Gelukkig bleef het verder droog, in tegenstelling tot andere delen van het land, waardoor het toch een hele aangename middag aan het water was.

Na een heerlijke lunch in het clubhuis, deze is altijd goed verzorgt in Aalsmeer hebben we na de middag met de resterende boten nog een serie gevaren in vergelijkbare omstandigheden. Gewoonlijk moet om de wedstrijd een deelnemer de start en finish waarnemen. Iedereen doet dit 1 keer in een serie, zodat het geen nadeel oplevert. Aangezien Ivan Palmer (NED 204) voor de middagpauze al materiaalpech had, heeft hij aangeboden om de resterend serie wedstrijden als starter/finisher te fungeren, zodat de andere deelnemers continue konden varen. Bedankt hiervoor, dat was erg fijn.

Door scherp te varen en weinig metertjes te laten liggen was Elmer Boon (NED 1984) met het merendeel aan eentjes vandaag weer heer en meester. Tweede was Klaas Spaargaren (NED 118) was derde en Jan de Best (NED 2552). Door 6e te worden had ik deze keer de eer dit verslag te typen, met een 1e keus chocolade reep erbij ter compensatie/inspiratie!

Groeten, Geert NED 264

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.