Wedstrijdverslag Wintercup Aalsmeer 12 januari 2020

Vol goede moed afgelopen zondag met Jan de Best afgereisd naar Aalsmeer voor alweer een wintercupwedstrijd.
Aangekomen op de locatie van WV Aalsmeer, met veel wind en wat motregen had Klaas de baan er alweer vroegtijdig ingelegd daar hij eerst naar Elly op ziekenbezoek ging.
Na het palaver stonden er 10 zeilers op de wal voor de eerste serie van 10 wedstrijden met een straffe wind. De wind was erg sterk en vlagerig en het D-zeiltje kon voor het palaver al op de boot worden gezet.
Na uitleg tijdens het palaver hoe we de baan gingen varen, linksom ( BB ) werd dit voor de eerste start gewijzigd in rechtsom ( SB ) en gingen we los met de wedstrijden.
Het was moeilijk varen, daar de wind op sommige plekken van de baan soms bijna helemaal weg viel ( met name bij de bovenboei ) en erg draaide.
Maar dat probleem had een ieder en de wind bleef steeds uit de goede richting komen en de baan is dan ook niet één keer aangepast.
Na 10 wedstrijden zochten we het clubhuis op waar de Snert en de broodjes inmiddels klaar stonden en we even bij konden komen van de inspanningen en om voor sommigen op te warmen.
Na de lunch hebben we nog 10 wedstrijden gevaren, maar tijdens de hele serie bleek allang wie de winnaar werd. ( Elmer: 17 ééntjes )
Ondanks de harde wind was er weinig schade en werd er heel sportief gevaren.
Er waren er maar 2 die op het laatst panne hadden waaronder ik.
Al met al hebben we weer een sportieve dag gehad, als winnaar de 1984 van Elmer, 2e de 780 van Marcel en als derde de 2552 van Jan.
Alle winnaars gefeliciteerd, Ester bedankt voor de gastvrijheid en het verzorgen van de lunch en Theo en Klaas bedankt voor de baan activiteiten en organisatie.
Onder het genot van een heerlijk stukje melkchocolade had ik de eer om een stukje te mogen schrijven.
Op naar de volgende wintercup wedstrijd op Balk.
Bert NED 255

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.