Inschrijven voor EC2024 / Enlist to EC2024

Op 1 mei gaat de inschrijving voor het EC2024 over van Stage 1 naar Stage 2. Kijk op het Forum (link) wat dit eventueel betekent voor jouw deelname. Voor Nederlandse deelnemers geldt dat je lid van Micro Magic Nederland moet zijn.

On May 1, registration for EC2024 will transfer from Stage 1 to Stage 2. Check the Forum (link) to see what this may mean for your participation.

Uitslag NNK in Grou

Het kon niet beter

Alles wat het MM zeilen mooi maakt kwam zaterdag samen bij het NNK in Grou: wind, zon en een lekker broodje kroket. In het altijd gastvrije Prikmar werd na de koffie en kort palaver gestart met een serie van 12 races voor de lunch.

Marcel had de baan weer eens prima uitgelegd en vanaf de vlonder was het zicht op de baan perfect. Met een B tuig, bij Gerard Pars (1418) zelfs kleiner, en zon in de rug werd er vlot gevaren. Het goede zicht op zowel startlijn als bovenboei leidde tot weinig valse starts en genoegzaam oproepen tot ruimte bij de boei. Nadat de baan iets was verlegd werden na de lunch weer 12 races gevaren en voor we het wisten hadden Jeanette en Lisette de finishlijsten verwerkt. Met spanning werd op de einduitslag gewacht, met als enige zekerheid dat de winnaar Geert zou zijn.

Pech was er voor Tom met de NED-2 die door reparatietijd niet uit de verf kwam. Mijn roerservo hield er mee op direct na de finish van de laatste wedstrijd, al waren er al tekenen van verval gedurende de dag. Met een handig zetje van de NED-16 kon ik de boot naar de wal sturen; werk aan de winkel back in Eindhoven.

Geert, Marcel en Jan gingen er met de prijzen vandoor en de 1418 werd knap vierde met het goed getrimde kleinere tuig! De grootste (sportiviteits)beker was voor Karl Overdick die helemaal uit Leiden met de trein naar Grou was gekomen!

Wel de hele dag met het idee rondgelopen dat het zondag was…

Wijbrand NED-41

Website van slag?

Op een of andere wijze lukt het niet de “10” in een “9” te veranderen. Ik laat het even zo om te voorkomen dat we bij het repareren de kans lopen de lijst van deelnemers te verliezen.

Het NNK is dus op de zaterdag!

18 feb Wintercup Eindhoven

Op 18 feb is er weer een wintercup op de High Tech Campus. Een mooie gelegenheid alvast te zeilen op het EC2024 water! We heten jullie weer van harte welkom in de Boerderij!

Aanmelden kan via deze link.

P.S. de NOR voor het EC2024 is beschikbaar via de MMI site en ook doorgelinkt via onze site

Uitslag Wintercup De Kaag: 1,2,3 en vier

Elmer Boon, Klaas Spaargaren en Jan de Best gaan met de eer in Warmond strijken.

Om 08:00 uit Eindhoven vertrokken naar de KWV De Kaag waar koffie met stroopwafel ons voorzag van de nodige cafeïne. Gastheer Dennis van Gelder en MM voorzitter Jan de Best hielden het palaver lekker kort. Snel het A tuig voor een C verwisseld, 27 gram lood erbij en op naar de steiger. De wind stond hard maar gunstig in de vaart. Met een flinke groep zeilen heeft zo z’n uitdagingen: windvlagen, incidenteel passerende roeiboten en “gedonder” bij de eerste bovenboei etc. Daar stond tegenover dat het bij het starten opmerkelijk beleefd toeging, net als gedurende de races. De beheersing van bootjes tijdens windvlagen leidden natuurlijk tot geroep voor de bekende rondjes. Niet iedereen beschikte over een C of D tuig en hielden moedig stand met een vol A tuig.

Tot m’n eigen verbazing zat bijna alles vandaag mee: het starten ging goed en de zeiltjes waren puik getrimd. Wat een genoegen voorin te varen zonder 10 anderen in de gaten te moeten houden! Na de lekkere soep, broodjes knak en kaas op voor de tweede serie, dit keer wat meer wind en met het C tuig een aantal keren uit het roer gelopen en water in de boot geschept. Had ik toch maar beter een D-tje erop gezet? De einduitslag was uiteindelijk voor 1, 2 en3 drie geen verrassing, wel voor vier!

Met dank aan de gastvrijheid van vereniging en leden voor weer een mooie zeildag!

Wijbrand, NED-41

Volle bak in De Kaag

Aanstaande zondag wordt het dringen op de steiger. Er is altijd plek voor nog een zeiler. Snel aanmelden (link), dan kan de gastheer/vrouw op tijd de inkopen doen.

Opgelet: in de gezellige kantine kan alleen kontant worden betaald!

Uitslag en verslag Wintercup Aalsmeer

Drie keer scheepsrecht.
Toen ik 29 Oktober een keertje kwam kijken in Aalsmeer wist ik niet dat ik meteen in de wintercompetitie terecht zou komen. Volledig onvoorbereid het bootje te water gelaten en vastgesteld dat een A-zeil niet geschikt is om in windkracht 5 te varen. Met moeite terug naar de steiger en het evenement verder als toeschouwer gevolgd.
In mijn tweede poging op 10 December stond er wederom veel wind en heb ik de keuze gemaakt niet mee te varen, vol bewondering staan kijken naar de deelnemers die onverstoorbaar hun race uitvoerden. De Micro Magic is een dapper bootje wat ook in zeer harde wind goed blijft functioneren.
Vandaag mijn derde poging, het moest nu lukken mee te varen. Als voorbereiding op de race heb ik de instructies van de Wynnum Manly Radio Model Yacht Club.  bestudeerd en toegepast. Daar zaten erg nuttige tips is van alles wat een beginner kan overkomen.
De baan was goed uitgelegd, de wedstrijd organisatie top, het weer fantastisch en de kroketten lieten zich goed smaken. We hebben een mooie wedstrijd gevaren die strijd op elk niveau liet zien.

Erik, NED-38