Uitslag van een onstuimig ONK

De badmeester bleef lekker binnen.
Windfinder voorspelde al een onstuimig weer met 20 tot 30 knopen wind. En dat kwam ook uit.
Vroeg met Rian uit Eindhoven vertrokken naar Badmeester Keimpe in Balk waar Marcel de rubberboot al had uitgeladen en aan het kijken was waar en hoe de baan er in zou komen te liggen.
Met warme koffie in de maag en een D tuig op de Micro Magic naar buiten voor de eerste serie races. Stevige windvlagen bij de start en dwarrelde wind bij de bovenboei zorgden voor de nodige ophef.
Niet iedereen is gewend, laat staan vertrouwd, met zo’n harde en vlagerige wind. Water was er genoeg onder, boven en bij enkelen in de boot na weer eens een duikje naar voren.
Na 8 races waren we toe aan de lunch waar schade en gebrek aan nog een kleiner tuig noopten tot opgeven. In de middag werd de baan iets verlegd en met steeds minder bootjes het doel op maximaal 15 races gezet. Dan zijn er 3 scores te schrappen.
Winnaar werd Elmer die uiteindelijk met een minituigje in de middag de meeste controle had over de omstandigheden., Jan tweede die net voor Marcel eindigde. Voor Marcel was er de dik verdiende Sportiviteitsbeker; hopelijk paste die nog in z’n auto.
Rian met Geert weer naar Eindhoven, ik door naar Heeg en met de beentjes omhoog op de bank.
Een uitdagende en leerzame zeildag, ook voor mij als “wedstrijdleider”

Wijbrand