Uitslag NNK in Grou

Het kon niet beter

Alles wat het MM zeilen mooi maakt kwam zaterdag samen bij het NNK in Grou: wind, zon en een lekker broodje kroket. In het altijd gastvrije Prikmar werd na de koffie en kort palaver gestart met een serie van 12 races voor de lunch.

Marcel had de baan weer eens prima uitgelegd en vanaf de vlonder was het zicht op de baan perfect. Met een B tuig, bij Gerard Pars (1418) zelfs kleiner, en zon in de rug werd er vlot gevaren. Het goede zicht op zowel startlijn als bovenboei leidde tot weinig valse starts en genoegzaam oproepen tot ruimte bij de boei. Nadat de baan iets was verlegd werden na de lunch weer 12 races gevaren en voor we het wisten hadden Jeanette en Lisette de finishlijsten verwerkt. Met spanning werd op de einduitslag gewacht, met als enige zekerheid dat de winnaar Geert zou zijn.

Pech was er voor Tom met de NED-2 die door reparatietijd niet uit de verf kwam. Mijn roerservo hield er mee op direct na de finish van de laatste wedstrijd, al waren er al tekenen van verval gedurende de dag. Met een handig zetje van de NED-16 kon ik de boot naar de wal sturen; werk aan de winkel back in Eindhoven.

Geert, Marcel en Jan gingen er met de prijzen vandoor en de 1418 werd knap vierde met het goed getrimde kleinere tuig! De grootste (sportiviteits)beker was voor Karl Overdick die helemaal uit Leiden met de trein naar Grou was gekomen!

Wel de hele dag met het idee rondgelopen dat het zondag was…

Wijbrand NED-41