ALV Cup in Lelystad

Na een jaar lang niet varen mochten we eindelijk weer! De ALV cup was deze keer in Lelystad, bij watersportvereniging het Bovenwater, een mooie ruime locatie centraal in het land.

Na ontvangst met koffie & gebak, werd het ALV (Algemene Leden Vergadering) gedeelte afgehandeld, welke soepel verliep en dus niet zo lang duurde. Niet veel later konden wij de Micro Magic te water laten.

Marcel had de baan er pal voor het clubhuis ingelegd. De wind was matig, voornamelijk uit het zuiden, maar had wel de neiging flink te schiften. Dit maakte de omstandigheden zeer uitdagend voor de zeilers, ook omdat iedereen weer even moest wennen aan het zeilen in een grote groep.

Na een paar wedstrijden was het tijd voor de lunch, uitstekend verzorgt door de mensen van watersportvereniging het Bovenwater. Hartelijk dank hiervoor.

De 2e helft van de wedstrijden ging op dezelfde voet verder: veel wind veranderingen in richting en sterkte. Je kon zomaar een lokale wind stilte invaren en een heel aantal plekken verliezen, of andersom, met een lokale vlaag zo weer naar voren zeilen. Dit was voor de zeilers soms een beetje frustrerend, maar maakte de wedstrijden tegelijkertijd ook erg spannend. Dit is terug te zien in de uitslagen: het verschil tussen 1 t/m 4 was slechts 1 punt, en ook daarachter lag het allemaal erg dicht bij elkaar. Bij gelijk aantal punten wordt de uitslag uiteindelijk bepaald door het tellen van het grootste aantal 1e plaatsen. Hierdoor was Elmer de winnaar, net voor Marcel. Elmer gefeliciteerd!

Hopelijk was dit het begin van een mooie winterserie, er is in ieder geval een mooi programma samengesteld welke te vinden is op deze site.

Hopelijk tot snel aan de waterkant, Geert (264).

[ngg src=”galleries” ids=”28″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]