Uitslag van een onstuimig ONK

De badmeester bleef lekker binnen.
Windfinder voorspelde al een onstuimig weer met 20 tot 30 knopen wind. En dat kwam ook uit.
Vroeg met Rian uit Eindhoven vertrokken naar Badmeester Keimpe in Balk waar Marcel de rubberboot al had uitgeladen en aan het kijken was waar en hoe de baan er in zou komen te liggen.
Met warme koffie in de maag en een D tuig op de Micro Magic naar buiten voor de eerste serie races. Stevige windvlagen bij de start en dwarrelde wind bij de bovenboei zorgden voor de nodige ophef.
Niet iedereen is gewend, laat staan vertrouwd, met zo’n harde en vlagerige wind. Water was er genoeg onder, boven en bij enkelen in de boot na weer eens een duikje naar voren.
Na 8 races waren we toe aan de lunch waar schade en gebrek aan nog een kleiner tuig noopten tot opgeven. In de middag werd de baan iets verlegd en met steeds minder bootjes het doel op maximaal 15 races gezet. Dan zijn er 3 scores te schrappen.
Winnaar werd Elmer die uiteindelijk met een minituigje in de middag de meeste controle had over de omstandigheden., Jan tweede die net voor Marcel eindigde. Voor Marcel was er de dik verdiende Sportiviteitsbeker; hopelijk paste die nog in z’n auto.
Rian met Geert weer naar Eindhoven, ik door naar Heeg en met de beentjes omhoog op de bank.
Een uitdagende en leerzame zeildag, ook voor mij als “wedstrijdleider”

Wijbrand

Camera op de boot, gaslek om de hoek…

Ter lering en vermaak heeft Geert de mogelijkheid een camera op z’n boot te zetten. Zowel met blik vooruit als achteruit. Hieronder een voorbeeld dat is opgenomen op 13 maart op de High Tech Campus. Uiteindelijk werden we i.v.m. het gaslek naar binnen gesommeerd en heben daarna door de nog enig openstaande poort de Campus verlaten richting de lege snelweg. Dat lege was van korte duur, een paar km verder was het aansluiten in de file.

Uitslag NNK in Grou

Het kon niet beter

Alles wat het MM zeilen mooi maakt kwam zaterdag samen bij het NNK in Grou: wind, zon en een lekker broodje kroket. In het altijd gastvrije Prikmar werd na de koffie en kort palaver gestart met een serie van 12 races voor de lunch.

Marcel had de baan weer eens prima uitgelegd en vanaf de vlonder was het zicht op de baan perfect. Met een B tuig, bij Gerard Pars (1418) zelfs kleiner, en zon in de rug werd er vlot gevaren. Het goede zicht op zowel startlijn als bovenboei leidde tot weinig valse starts en genoegzaam oproepen tot ruimte bij de boei. Nadat de baan iets was verlegd werden na de lunch weer 12 races gevaren en voor we het wisten hadden Jeanette en Lisette de finishlijsten verwerkt. Met spanning werd op de einduitslag gewacht, met als enige zekerheid dat de winnaar Geert zou zijn.

Pech was er voor Tom met de NED-2 die door reparatietijd niet uit de verf kwam. Mijn roerservo hield er mee op direct na de finish van de laatste wedstrijd, al waren er al tekenen van verval gedurende de dag. Met een handig zetje van de NED-16 kon ik de boot naar de wal sturen; werk aan de winkel back in Eindhoven.

Geert, Marcel en Jan gingen er met de prijzen vandoor en de 1418 werd knap vierde met het goed getrimde kleinere tuig! De grootste (sportiviteits)beker was voor Karl Overdick die helemaal uit Leiden met de trein naar Grou was gekomen!

Wel de hele dag met het idee rondgelopen dat het zondag was…

Wijbrand NED-41

Website van slag?

Op een of andere wijze lukt het niet de “10” in een “9” te veranderen. Ik laat het even zo om te voorkomen dat we bij het repareren de kans lopen de lijst van deelnemers te verliezen.

Het NNK is dus op de zaterdag!