GMMC 2023: wederom Nederlands succes

Met een eerste (Geert), derde (Rian) en vijfde (Wijbrand) plaats hebben we het hoge niveau van onze wedstrijdzeilers bij het GMMC 2023 ten toon gespreid. Manfred Bandle (GER 356) was met 2 puntjes minder tweede en een geduchte concurrent voor de podiumplaatsen.

In het gastvrije Inheiden was het de eerste dag warm met weinig wind. Met 5 races was het wel gedaan. het gemis aan races werd gecomperseerd door een eiwitrijke lunch en BBQ, alles puik verzorgd door onze gastheer en wedstrijdleider Klaus Lachmann. De zondag was ook lekker warm en nu ook met een mooie wind zodat we er nog 15 races bij konden voordat de eindstand kon worden opgemaakt. Het zeilen was zoals altijd competatief, soms lastig bij de bovenboei en als extraatje de redelijke kans op wier, cq “Kraut”, aan kiel of roer. Na de 20-ste race zijn we gestopt en na een goed vullende lunch gewacht op de uitslag en prijsuitreiking. Voldaan zijn we rond 15:00 uur weer retour Eindhoven gegaan. De accu’s liggen alweer aan de laders!.

Nogmaals gaat onze dank uit aan de organisatie en de zeilvereniging die op deze mooie locatie een succesvol GMMC hebben neergezet. Volgend jaar gaan we weer.

[ngg src=”galleries” ids=”54″ display=”basic_thumbnail”]