Mini Flevoland Regatta Lelystad

Afgelopen zaterdag heeft in Lelystad de Mini Flevoland regatta plaatsgevonden. Dit was een wedstrijd met Micromagics voor jeugd vanaf 7 jaar, als side event van de Flevoland regatta.

‘s Ochtends zijn we vroeg vertrokken met 10 boten in de auto richting Lelystad. Om 11 uur stonden de kinderen klaar om te beginnen. Na eerst wat uitleg over zeilen, de baan en vaarregels, werden de boten verdeeld. Er kon er eerst wat geoefend worden. Toen de deelnemers het zeilen enigszins onder de knie hadden, waren er oefenwedstrijden. Daarna werd  de echte wedstrijd serie gestart. 

Na twee wedstrijden was het tijd voor lunch, friet voor de deelnemers en voor de organisatie was er ook lunch geregeld. Wij waren blij dat we even in de schaduw mochten zitten, het was warm. 

Na de lunch was er nog tijd voor 4 wedstrijden, waarin zo nu en dan spannende strijd geleverd werd. Toch was er na 6 wedstrijden minus 1 aftrek 1 duidelijke winnaar: Pieter, gefeliciteerd. Alle deelnemers kregen als aandenken een medaille uitgereikt, gemaakt door Micromagic zeilende broers Teuwen uit Belgie.

Na 4 uur kwamen de deelnemers van de grote Flevoland regatta terug, met aansluitend een barbecue.

Al met al een leuke dag, en aan de reacties te merken is het goed gelukt om deze jeugd enthousiast te maken voor het (micro) zeilen. 

Geert en Rian

[ngg src=”galleries” ids=”50″ display=”basic_thumbnail”]