OPEN FRANSE KAMPIOENSCHAPPEN MM IN PARIJS

Op zaterdag 23 en zondag 24 september zijn drie Nederlandse Micro Magiczeilers naar Parijs gegaan om te strijden om het Frans Kampioenschap MM. De vrijdag hiervoor is gebruikt om te reizen en even het water te verkennen.

Wij ( Wijbrand met de MM 41, Bert met de MM 255 en Jan met de MM 2552) dachten “komt dit wel goed”? Het leek wel of alles niet klaar was. s’ Avonds hadden we een diner met alle deelnemers en dat was een gezellig samenzijn waar de taalbarrière weg viel.

Op zaterdag hadden de Fransen het goed voor elkaar: een goede wedstrijdorganisatie, het water werd vrij gemaakt van rommel en een afgebakende zeilarena.

Uiteindelijk hebben we met pijn en moeite 9 races kunnen varen want de wind was zwak en kwam uit vele richtingen. s’ Avonds gingen we met de hele groep naar een visrestaurant waar het er heel gezellig aan toe ging.

Op de zondag kwam er iets meer wind maar de omstandigheden bleven moeilijk.

Frans kampioen werd de Fra 111 van Gilbert Desclaux met 30 punten en 2e de Ned 2552 van Jan de Best met 33 punten. Bert Broer is uiteindelijk 6e geworden met  82 punten, maar met wel 2 x een eerste plaats.Wijbrand Siedenburg is 8e geworden met 112 punten.

Al met al een prachtig evenement waar de wind de grootste spelbreker was.

Jan de Best

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.