Succesvol German Open (GMMC 2021)

Twee Nederlandse deelnemers, Wijbrand (NED41) en Geert (NED264), hebben een genoeglijk weekend in zuid Duitsland doorgebracht en deelgenomen aan het GMMC 2021. Voor het eerst in tijden weer een internationale wedstrijd met een aantrekkelijk hapje en drankje bij een zeer gastvrije zeilvereniging. Er is nieuw elan bij de Duitse MM zeilers! Ook Hacker was vertegenwoordigd in de persoon van Jan Hyk. Hij zeilde zelf mee en had voor de Duitse markt een prototype gemaakt met een uitgesneden dek. Dat scheelt gewicht en is een populaire vorm van verbouwen van de MM aldaar. We hebben ook weer de lange torpedokielen bewonderd en systemen om aan het roer kleine vleugels te monteren ( in drie verschillende maten!)

Zoals we dat vaker hebben meegemaakt is de wind op een stuwmeer(tje) ver van de kust vaak zwak en variabel. Omstandigheden waar de ultra lichte bootjes van de lokale zeilers beter mee uit de voeten kunnen. Op de tweede dag was er wat meer, en stabielere, wind wat direct in onze resultaten zichtbaar werd. Jammergenoeg was er onweer in aantocht en werd de zondagserie afgebroken. Dan was er tenminste nog tijd voor een steak of worst van de BBQ zodat iedereen met een gevulde maag huiswaards kon reizen.

Oja, het resultaat: Geert is verdienstelijk derde geworden en Wijbrand achtste. Wij gaan volgend jaar weer, dat is zeker, ook gezien het passende presentje voor alle deelnemers…