Uitslag en verslag Wintercup Aalsmeer

Drie keer scheepsrecht.
Toen ik 29 Oktober een keertje kwam kijken in Aalsmeer wist ik niet dat ik meteen in de wintercompetitie terecht zou komen. Volledig onvoorbereid het bootje te water gelaten en vastgesteld dat een A-zeil niet geschikt is om in windkracht 5 te varen. Met moeite terug naar de steiger en het evenement verder als toeschouwer gevolgd.
In mijn tweede poging op 10 December stond er wederom veel wind en heb ik de keuze gemaakt niet mee te varen, vol bewondering staan kijken naar de deelnemers die onverstoorbaar hun race uitvoerden. De Micro Magic is een dapper bootje wat ook in zeer harde wind goed blijft functioneren.
Vandaag mijn derde poging, het moest nu lukken mee te varen. Als voorbereiding op de race heb ik de instructies van de Wynnum Manly Radio Model Yacht Club.  bestudeerd en toegepast. Daar zaten erg nuttige tips is van alles wat een beginner kan overkomen.
De baan was goed uitgelegd, de wedstrijd organisatie top, het weer fantastisch en de kroketten lieten zich goed smaken. We hebben een mooie wedstrijd gevaren die strijd op elk niveau liet zien.

Erik, NED-38