Uitslag en verslag Wintercup Heeg van 13 feb 2022

S’morgens voor de afreis naar Heech zag ik het zwerk al drijven.

Een ontzettend harde en koude wind die gedurende de dag alleen maar toenam in de vlagen. Dit resulteerde in zoiets als de 10 kleine kleutertjes:8 ouwe zeilertjes die stonden aan de kant.Toen brandde er een servo door en waren er nog maar 7.7 ouwe zeilertjes die stonden aan de kant.Toen was er een met een te ‘groot’ zeil en waren er nog maar 6.6 ouwe zeilertjes die stonden aan de kant.Toen liep een bootje vol met water en waren er nog maar 5.Die 5 bleken de volhouders en bleven tot het eind volhouden met behulp van storm rondjes I.p.v. overstag.

De strijd spitste zich vooral toe tussen de 2552 en de 780. Elmer Boon was weer eens (behalve 2 keer) onverslaanbaar en Geert had een mooie eindspurt met een afsluitende 1. Jan eindigde met een  2 de overall dankzij één tweetje meer dan Marcel. 

En ondergetekende liet zien dat je ook heel goede SB starts kan maken, echter de concurrentie werd meteen wakker geschud in de navolgende starts.Verder ging het niet al te best, of geen hoogte met wel redelijke snelheid of snelheid met geen hoogte. En ook voor de wind te veel duiken. Dus besloten om maar een nieuw zeiltje te maken specifiek voor dit beestachtige weer. Jammer van de geringe deelname en hoop wel dat in de nabije toekomst een grotere opkomst is.

Jappie, NED 62