Verslag Wintercup Aalsmeer 10 december 2023

Op de één of andere duistere manier komt de opdracht voor het schrijven van een verslagje toch bij de Belgen terecht 🙂

Zondag morgen al vroeg afgereisd richting Aalsmeer om deel te nemen aan de Wintercup aldaar. De auto van Alex leek wel een sardienblikje. 4 personen met elk van die grote boot- en zeilkoffers. (Het oog mag ook iets hebben). Er was haast een schoentrekker nodig om alles in de auto te krijgen.

Zoals gebruikelijk zijn we prima onthaald. Het was weer voor ons Belgen om de Micro-Magic Nederlanders nog eens te ontmoeten. Dat leuke duurde tot we gingen zeilen (grapje hoor), want al snel bleek dat het voor ons een zware dobber zou worden om weerwerk te bieden. De startlijn en de baan waren vooral voor de middag perfect uitgelegd. Het ging er in ieder geval vrolijk maar correct aan toe. Zoals altijd worden er wel eens fouten gemaakt, maar die werden meestal zonder probleem opgelost met een strafrondje. Voor de middag zijn er 9 reeksen van 2 rondjes afgewerkt.

Tijdens de middag zijn we, zoals gewoonlijk, verwend met lekkere soep, broodjes en kroket. Lekker!! Er werd ook van de middagpauze gebruik gemaakt om een groter zeil te steken. De wind was wat afgenomen. De organisatie heeft tijdens de middag gehoor gegeven aan de klaagzang van ons Belgen. Ikzelf vond het vooral spijtig dat er op deze prachtige locatie de bovenwindse boei zo in de hoek gelegd was en de benedenboeien zo ver lagen. Het heeft ongetwijfeld te maken met de weinige ervaring die wij hebben met die langere afstanden. In ieder geval zijn de boeien korter bij gehaald, wat voor mij althans een pak vlotter ging. Waarvoor dank.

Wij hebben ook geleerd dat we in de toekomst onze zeilen ook mee op de steiger moeten nemen, zo kan er tussen de reeksen nog snel van zeil gewisseld worden. Na de wedstrijd werd er nog gezellig wat gedronken en bijgepraat. De prijsuitreiking dan. De resultaten waren geen verrassing, met Elmer op kop gevolgd door Geert en Jan. Klaas was 4de met gelijk puntenaantal dan Jan. In de achterhoede (helemaal achteraan dus 🙂 ), de Belgen. Niet getreurd, wij zijn vast beraden om nog eens terug te komen om het beter te doen. Hou jullie dus maar klaar.

Het was weer een prachtige wedstrijddag. Wij hebben er alvast van genoten.

De Belgen