Uitslag Wintercup Grou 31 oktober

Door de ingang van de wintertijd konden we een uurtje langer slapen, waardoor zelfs de mensen die van ver kwamen voor het gevoel niet heel vroeg op hoefden om op tijd in Grou te zijn. Rond een uur of 10 was ik daar, en het weer zag er goed uit: windkracht 3, vlagen 4, droog en niet koud. Marcel had de baan er in de kom van de haven voor “het zeilcentrum” in gelegd. De “spreader” (de 2 boventonnen) lagen wat in de luwte van het clubhuis waardoor het aanzeilen ervan uitdagend was. Dat was het voor iedereen gelijk. Wel onderscheid zat er in het omgaan met de teleurstelling van het weer eens niet halen van de bovenboei. 😉 

Al met al prima omstandigheden voor veel potjes. Voor de lunch hadden we 10 potjes gezeild voor we er erg in hadden. Na een prima lunch in de “Meet&Eat“ leek de wind toe te nemen. Enkele zeiltjes werden gewisseld, maar het bleken maar een paar vlaagjes te zijn, waardoor het B tuig de beste keuze bleef. 10 potjes vlogen er weer doorheen. Even werd nog overwogen om er nog een 3e serie van 10 aan vast te knopen, maar daar werd toch vanaf gezien, het was welletjes. 

In de uitslag hieronder is te zien dat er over de winnaar deze keer geen twijfel is. Elmer wint met het minimale aantal punten. Daar achter zit het dichter bij elkaar, Marcel 2e en Jan 3e. Ondergetekende 4e, ook een chocolade reep en de eer om dit verslag te schrijven. 

Volgende wedstrijd: 7  November in Aalsmeer. Hopelijk tot dan!