Verslag ONK 2019 in Heeg

Open Nederlandse Kampioenschappen 2019 te Heeg – 23 en 24 Maart


De weersvoorspellingen voor het weekend waren redelijk goed, zon en wind, wat wil je nog meer, maar voor zondag was er wel erg weining wind voorspeld. Marcel had voor de zaterdag een mooie baan uitgelegd en na de nodige formaliteiten kon er begonnen worden met de eerste wedstrijd. Ondanks dat de de bootjes niet dicht bij de start/finishlijn te water gelaten konden worden vanwege de rotsen had iedereen een goed uitzicht over de baan. Ook het zonnetje kwam nog op bezoek op zaterdag wat die dag nog aangenamer maakte. Op zondag zag het er even naar uit dat de 1ste wedstrijden met heel weinig wind gevaren gingen worden, en die was ook nog eens 90 graden gedraaid ten opzichte van zaterdag. Maar ook daar wist Marcel raad mee en de baan lag er weer snel in. De wind begon langzaam ook iets toe te nemen en wederom kwam ook het zonnetje weer tevoorschijn. Omdat de baan nu minder overzichtelijk was werd het voor menig zeiler een uitdaging de start goed te doen met tot gevolg nogal wat valse starts maar dat mocht de pret niet drukken. Totaal zijn er het weekend een mooie 34 wedstrijden gevaren onder de bezielende begleiding van de race officers van de WSV Heeg waarvoor nogmaals onze dank.
Een mooi, geslaagd en sportief evenement met een overtuigende winnaar : Elmer Boon, 2de werd Marcel Klein en Jan de Best sloot de top 3 af.
De 13e plaats werd getrakteerd op een reep chocola en een zakje chocolade-eitjes MAAR moest wel het verslag schrijven dus bij deze 😉
Coen van BaalenNED 2679

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.