Verslag Wintercup Eindhoven, 23 jan 2022

Dit keer lukt het me denk ik wel een kort verslagje te schrijven: grijs weer, Z-ZW 0 kpn wind en het was gezellig met 9 internationale zeil- … oh nee … dobberfanaten bij elkaar.

Laat ik toch nog iets uitgebreider over de Wintercup (telt niet mee voor de overall competitie wegens te weinig wind) van 23 januari 2022 te Eindhoven schrijven.

De coronaregels lieten na 2 maanden pauze wedstrijdzeilen weer toe dus 2 dames en 7 heren stond om 10.30 u bij “de Boerderij” op de High Tech Campus te popelen om corona-proof te zeilen. Het was een leuk internationaal gezelschap: vier Belgische en vijf Nederlandse deelnemers. De Belgische boers/neven Erik, Luc en Johan samen met Karlien (die pas voor de tweede keer überhaupt een RC-boot bestuurde, knap hoor in deze omstandigheden!) en het bekende groepje Nederlanders.

De eerste poging tot een wedstrijd werd na meer dan 0.5 uur dobberen beëindigd nadat we 1x om de boven betonning heen waren gevaren en in tegenstelde richting de finishlijn hadden gehaald (dus na ¼ wedstrijd). Na wat meer mislukte pogingen kozen we eensgezind voor de lunch i.p.v. verder dobberen. Lisette en Jeanette hadden heerlijke erwtensoep en broodjes knakworst, -kaas en -vlees gemaakt met daarbij kopjes koffie of thee die we corona-proof hebben genuttigd. In deze pauze werden ook uitgebreid tips en tricks, boot setup en -constructie besproken. Heel interessant! Na opgewarmd te zijn begonnen we optimistisch aan de middag. We hebben zowaar twee wedstrijden kunnen zeilen! De micro-wind-specialisten finishten 2x in de top 4 met als einduitslag: 1. Geert, 2. Wijbrand, 3. Freek en 4. Erik. Daarachter was het onderling een beetje stuivertje wisselen.

Het was gezellig, we hebben elkaar na lange tijd weer even gezien, zijn in de buitenlucht geweest en we hebben veel gedobberd en een beetje gezeild. Best een leuke dag vond ik. Dit smaakt naar meer dus op naar de volgende wedstrijd op 13 februari te Heeg. Het weer kan alleen maar beter worden … toch?

Dank aan de organisatie, Wijbrand en Geert, aan vrijwilligers Lisette en Jeanette en aan de HTC voor de faciliteiten.

Rian NED 504

[ngg src=”galleries” ids=”33″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]