Wedstrijdverslag Grou 18 november 2018

Afgelopen zondag was weer een wedstrijd voor de Wintercup.Dit keer bij het mooie zeilcentrum in Grou. Altijd een mooie locatie. Prima voor elkaar daar!

Het was voor mij alweer een tijd geleden dat ik een officiële wedstrijd meegevaren heb. De trainingen op dinsdag pik ik zoveelmogelijk mee, maar het zeilen op zo’n dag als zondag is toch weer anders. Meer bootjes en andere zeilers. In totaal hebben we met 15 man gezeild. Een mooi aantal en met het mooie weer van zondag prima ingrediënten voor een topzeildag.

Er stond een mooie wind en de baan lag er prima in. Iedereen begon met de wat kleinere zeilen, A-min. Een aantal, waaronder ikzelf zijn later overgestapt op groter. Ik moet zeggen dat ik er wel weer wat in moest komen. Volgens mij heb ik zeker bij de eerste wedstrijden de meeste rondjesgedraaid van iedereen. Sorry daarvoor!! Misschien werd ik ook teveel afgeleid door dat mooie groene skûtsje verderop met die mooie geveegde kont haha. Langzamerhand kwam de scherpte en de focus weer terug en dat zag je ook weer terug in de resultaten. Uiteindelijk de laatste twee, van 20 wedstrijden, afgesloten met een 1 en een 2. Met een goed gevoel de 2207 weer uit het water gehaald dus.

Er werd prima gezeild met een drietal die het meest constantvoeren van iedereen, Geert, Jan de Best en Marcel! Terecht dat zij de eerste drie plekken hebben opgeëist. Het was spannend en uiteindelijk was Marcel het beste, gevolgd door Geert en Jan de Best. Ikzelf sloot aan op een vierde plaats. Dik tevreden dus en… naar huis met een reep chocolade.

Al met al een prima dag en zeker weer voor herhaling vatbaar. Het blijft leuk om met het kleine spul te varen!!

Ik wil de organisatie bedanken voor de prima organisatie en Marcel voor het leggen en verleggen van de baan. Tot een volgende keer!

Peter MM2207

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.