Wedstrijdverslag Aalsmeer 11-11-2018

Opvallende afvalrace in Aalsmeer.

11 November streek het wintercupcircuit neer in Aalsmeer. Gedurende de week werden er flinke buien voorspeld, maar gelukkig. Het viel heel erg mee.

Wel een meer dan flinke wind.

Aalsmeer bekend om zijn vallende bladeren, die zich, zolang ze nog niet naar de bodem gezonken zijn, geniepig vlak onder het wateroppervlak schuilhouden. En je weet, een blaadje aan kiel of roer is genoeg.

En daar heeft Klaas een enorm net voor, dat ’s morgens in alle vroegte op een plek in de wind wordt uitgelegd. En dat werkt best heel goed. Er slipt er her en der wel 1 door, maar dat is te overzien.

Klasse Klaas! En de volgende dag het net weer schoonmaken en opruimen natuurlijk.

Optimisten begonnen met een B-tuig, anderen, je zou het realisten kunnen noemen, begonnen met een C-tuig. Uiteindelijk werd het, na een paar wedstrijden, toch het C-tuig.

Opvallend was het aantal uitvallers. Het gevolg van allerlei oorzaken. Misschien is in het begin van het seizoen nog niet iedereen op veel wind ingesteld.

Zo bood Bert Osborne, toen hij uitgezeild was, spontaan aan om de wedstrijden te starten en te finishen. En deed dat in hoog tempo, waardoor we volgens mij een record aantal wedstrijden hebben kunnen varen. Ik geloof, dat het al licht begon te schemeren de laatste wedstrijden. Maar misschien leek dat, omdat ook bij mij het licht wel een beetje uitging.