Wedstrijdverslag Aalsmeer 3 december 2017

Aalsmeer 3 december 2017

3 december jl, een wat ‘druilerige’ zondag. Af en toe een ‘fijn’ regenbuitje bij een temperatuur van slechts enkele graden boven nul.

Met een ‘last minute’ inschrijving van Marcel van de Ploeg kwam het totaal aantal inschrijvingen op 14, dat viel gezien de weersomstandigheden mee.

Het aantal inschrijvingen valt het hele seizoen al niet tegen: AVL cup 24 deelnemers, Balk 17 deelnemers. Het tij lijkt gekeerd?

 

Onder de inschrijving een voor mij onbekende naam: Ronald Brunt en een oudgediende: Bas Boer uit Diemen. Bas was al vroeg aanwezig en besteedde veel tijd aan het afstellen van zijn zeilen.

Er werd bij een windkracht twee in de ochtend afwisselend gekozen voor een A of A-min zeil.

De wedstrijden verliepen over het algemeen heel sportief.
De lunch bestond uit snert, broodjes ham of kaas en de veel geprezen broodjes kroket. Hanneke Palmer en Esther hadden weer hun best gedaan.

 

Na de middag beduidend minder wind, af en toe zelfs  heel weinig wind die ook nog eens behoorlijk draaide. Klaas had het er maar druk mee. Gelukkig beschikt Klaas over een ‘timmermansoog’ om razendsnel de baan in de goede richting te verleggen. In de middag drie uitvallers wegens materiaalpech: Tjakko Keizer, Marcel van der Ploeg en Eldert Zandijk.  Jan de Best had ook te kampen met storing maar had gelukkig een reserveboot bij zich.

Winnaar van dit evenement, ‘het fenomeen uit Amstelveen’ Elmer Boon met zeven eerste plaatsen.

Het verschil tussen nummer twee Marcel Klein en Klaas Spaargaren bedroeg slechts vijf punten.

Dan een gat naar de nummers vier en vijf, een Fries onderonsje tussen Jan de Best en Bert Broer.

De rest van de uitslag kunt is opgemaakt door de nummer zes in de eindrangschikking: Ivan Palmer.

Bas Boer verwachten we normaal gesproken hoger in de uitslag. Bas gaf een sportieve uitleg: ik mis duidelijk wedstrijdritme en zal vaker verschijnen. Toont ook aan dat er in de breedte steeds sterker gevaren wordt. Het veld finishte op het water dicht bij elkaar.

Wedstrijdleider Theo van Mierlo bedankte iedereen na afloop. Ik zou zeggen: ‘schrijft allen in voor het gezelligste evenement van het jaar de ‘Olieflappenrace’ bij Lemmer

Ron Groenhart, NED 39