Wedstrijdverslag Balk 4 februari 2018

De windverwachting voor de Wintercupwedstrijd in Balk was een goede test om met de nieuwe boot te gaan varen. Met het zelf geplakte B-tuig en een verbouwd C-tuig  op zaterdag naar Heeg en de kachel weer eens flink opgestookt.

Op weg naar Balk stonden langs de weg de vlaggen bij de tankstations (het alternatief voor Windfinder) al strak horizontaal. Balk begint onderhand een naam op te bouwen als windy city.

Met een kleine groep konden we zonder dedicated starters de baan op.

Al snel bleek de wind voor Gerard z’n boot & tuig te veel en hij haakte af. Zelf had ik graag ook kleiner willen varen om hoogte te kunnen, maar met wat extra lood in de boot en schoenen toch volgehouden.

Na de lunch haakte Harry ook af en een servo-storing stuurde de NED-44 van Han zich zelf de haven uit en het stuimige Slotermeer op. Een moedige Jappie redde de boot met behulp van onze trouwe rubberboot met Torqeedo  E-buitenboordmotor.

Al met al uitdagende wedstrijden met een constante harde wind, zon en een paar graden boven nul. Voor dat de neerlag het onaangenaam zou maken zijn we de warmte van Badmeester Keimpe gaan opzoeken.

Dank aan Marcel voor het leggen van de baan en Jappie die de laatste wedstrijden heeft genoteerd en heeft helpen opruimen. Een taak die we allemaal bij toerbeurt zouden moeten verrichten.

Wijbrand, NED-41