Wedstrijdverslag De Kaag 18-02-2018

Verslag Wintercup wedstrijd De Kaag 18-02-2018.

Afgelopen zondag was Micro Magic uitgenodigd om een Wintercup wedstrijd te varen bij watersport vereniging “KWV de Kaag”. Het is ondertussen een jaarlijkse traditie om hier ieder jaar een keer te varen.

We hadden een mooi deelnemers veld, 17 deelnemers. Dat is een geluk want “Alleen kan je niks, je moet samen doen”. De afgelopen twee jaar hebben we hier leuke wedstrijden gevaren waarbij de wind uit in de lengte van het kanaal stond. Deze keer was het een mooie zonnige dag maar waarschijnlijk ook daardoor kwam de wind niet uit de gebruikelijke richting. “Elk nadeel heeft zijn voordeel”. De wind kwam schuin van de kant hierdoor hadden we een kort eerste rak naar de eerste boei. Daardoor was het duidelijk dat een goede start belangrijk was. Simpele opdracht dus maar ja “simpel is het moeilijkst”. Bij een slechte start, meestal had ik deze, was het knokken om weer naar voren te komen. “als je een speler ziet sprinten is hij te laat vertrokken”.  Tijdens de races draaide de wind ook nogal eens. Het was dus opletten als je het zag aankomen dan kon je wat plaatsen winnen, voor mij gelde meestal “Je gaat het pas zien als je het door hebt”.

Uiteindelijk zijn er altijd zeilers die met de moeilijke omstandigheden beter omgaan dan andere. Vooral Marcel Klein moet gedacht hebben “Als je niet ken winnen, dan moet je zorgen dat je niet verliest”  (meer Cruijfiaans heb ik niet). Hij haalde de uiteindelijke eind overwinning met voornamelijk tweede plaatsen.

Het was een geslaagde dag en wat mij betreft hoop ik dat we volgend jaar weer welkom zijn op de Kaag.

Marcel van der Ploeg, NED-717