Wedstrijdverslag Micro Magic Zeilwedstrijd op 3 februari 2019, haven Oost Warmond.


Op deze mooie zonnige, maar waterkoude dag werd op haven Oost weer fanatiek gezeild met de Micro zeilbootjes. Dit keer niet slechts voor het hechte MM-clubje Kaagleden, maar aangevuld met de landelijke top in deze bijzondere klasse. Deelnemers uit o.a. .Eindhoven en Groningen waren in alle vroegte naar Warmond afgereisd om aan de wedstijden op deze plek en dag deel te nemen. Voor deze groep telden deze wedstrijden mee voor de landelijke competitie. Dit gaf deze dag een bijzonder tintje vanwege het hoge aantal deelnemers en het hoge competitieniveau. Ondergetekende en zijn zoon Marijn hadden het grote voorrecht om een keer proef te varen met de reserveboot van Dennis en te ervaren wat het is om tussen de beste stuurlui aan wal te staan.

Na het palaver door Dennis van Gelder begon er een licht briesje op te steken, waardoor er gezeild kon worden. Een dun vliesje ijs in de haven smolt als sneeuw voor de zon. De zon maakte overigens een hoop goed als het gaat om het ontdooien van de glad bevroren steigers en de gevoelstemperatuur van de deelnemers.

Met 18 bootjes aan de start werd er na het aftellen voor het startsignaal fanatiek gezeild. Omdat de wind vrijwel uit het westen kwam was er sprake van veel windschiftingen en onregelmatige windsterkte. Oorzaak daarvan is de verstoring van de wind vanwege de bebouwing aan de overzijde van het water. De twee bovenboeien lagen aan de overkant van de Warmonderlede, waardoor het kruisrak dwars over het vaarwater werd gevaren. In totaal werden er 15 wedstrijden gevaren met een welkome opwarmpauze rond lunchtijd. Erwtensoep en heerlijke rijk belegde broodjes knakworst konden rekenen op veel aftrek. Na deze opwarmpauze werden de laatste serie wedstrijden gevaren en eindigde deze voortreffelijk miniatuur watersportdag rond een uur of drie in het Lichthuys.

Ook daar werd er onder het genot van de nodige versnaperingen geëvalueerd  over de diverse spannende wedstrijdsituaties. Dennis van Gelder sloot deze mooie wedstrijddag af met de prijsuitreiking en een dankwoord aan de gasten die deze dag hebben verrijkt door hun deelname. De uitslag is hier te vinden.

Mijn zoon Marijn en ondergetekende vonden het erg leuk om eens te zeilen in deze magische mircobootjes. Ik ben bang dat we er een hobby bij hebben gekregen…

Marcel van Dijk

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.