Wedstrijdverslag Olieflapenrace 22 december

Olieflappenrace 2019 Lemmer

Zondag 22-12-2019 was het weer tijd voor de Olieflappenrace in de Zijlroede voor het clubgebouw van 154 jaar oude watersportvereniging De Zevenwolden in Lemmer.

Volgens traditie had iedereen wat te eten meegenomen, zoals oliebollen, worst, appeltaart, suikerbrood, gevulde eitjes, kerstbrood, pinda’s, kerstkransjes etc. Namens De Zevenwolden was Willem Loijens de gastheer, die overigens ook gewoon meezeilde.

De wind was en bleef de hele dag ZZO 2 Beaufort. De opgekomen veertien zeilers konden hier prima mee uit de voeten en de baan hoefde geen enkel keer verlegd te worden. We hebben 19 wedstrijdjes kunnen varen, waarbij de sportiviteit de boventoon voerde. Dit was zoals Jan de Best ook bij de prijsuitreiking aanhaalde, MicroMagic zeilen zoals we het met zijn allen voorstaan!

Hoewel ikzelf nog wat grieperig was en ook nog met een zender/ontvanger/servo-storing kampte, was ik niet ontevreden met mijn 7e plaats. Dat deze plaats goed was voor het alweer schrijven van een verslagje mocht de pret niet drukken.

De top 4 van deze dag: 1. Marcel Klein, 2. Jan de Best 3. Klaas Spaargaren en 4. Bert Broer.

Simon Pars MM1416.

[ngg src=”galleries” ids=”13″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]