Wedstrijdverslag Olieflappenrace Lemmer 16 december 2018

Na een jaartje te hebben overgeslagen was ik deze keer weer van de partij bij de Olieflappenrace in Lemmer. Zaterdagavond Dickens festival Lemmer bezocht, was mooi maar erg koud met een stevige zuidoosten wind. Voor de Olielappenrace was de richting wel gunstig echter de kou niet. Voorspellingen waren dat er sneeuw zou komen, wind zou afnemen en draaien naar zuidwest. Niet de meest gunstige richting voor Lemmer.

Zondagmorgen de gordijnen open en inderdaad een witte wereld. Wind was duidelijk afgenomen maar gelukkig nog wel uit de zuidelijke hoek. Aangekomen bij de Zevenwolden had Marcel de baan er al in gelegd, deze is ook verder niet meer veranderd gedurende de dag. Vanuit de start moest het haventje worden ingevaren waar een gate lag. Aangezien de wind daar nogal wispelturig was konden aanvaringen niet altijd worden voorkomen wat soms wat spanningen gaf.  Vervolgens ging de route voor de wind naar de overzijde van de Zijlroede. Ook daar lag een gate, de ene keer was linksom het meest gunstig de andere keer rechtsom, ook daar een schiftende wind. Soms verassende uitslagen, Bert pakte vanuit het niets een 1e plekje.

Zelf de eerste 8 wedstrijden niet erg constant gevaren en daardoor de nodige punten voor het klassement laten liggen. Het was voor de meesten toch lastig om constant te blijven varen. Wisselende omstandigheden, maar voor iedereen gelijk. Echter zonder een beetje geluk vaart niemand wel.

Gedurende de dag werd het er niet warmer op en na 16 wedstrijden werd het warme clubgebouw van de Zevenwoldenopgezocht en het klassement opgemaakt. Tijdens de wedstrijden waren er drie man die de meeste keren voorin voeren, echter wie er met de 1e prijs vandoor zou gaan was nog lang niet duidelijk. Uiteindelijk was het Peter van Aalsum die met 35 punten de 1e prijs in de wacht sleepte, gevolgd door Gerard Pars met 38 punten en op de 3e plek Jan de Best met 42 punten. De door mij behaalde 7e plek leverde mij buiten de chocolade kerstballen die een ieder in ontvangst werden ook een banketstaaf en een fles bubbels op. Als dank mocht ik het verslag schrijven, hierbij dus.

Peter, Gerard en Jan gefeliciteerd met de behaalde podium plekken, Wijbrand bedankt voor de fles bubbels en Arjenne voor de bemensing van de bar. Ook alle anderen ook bedankt voor de deelname en sportieve strijd en uiteraard voor de meegenomen lekkernijen. Hopelijk weer tot volgend jaar. 

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

574 Peter

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.