Wedstrijdverslag ONK 2022 Lelystad

Elmer Boon Nederlands Kampioen 2022.

Onder ideale omstandigheden is op zaterdag 26 maart 2022 het Open Nederlands Kampioenschap gehouden bij watersportvereniging Bovenwater in Lelystad. De wedstrijdleiding was in handen van Jan Willem Alberts en Maarten Kampschreur i.s.m. het bestuur van Micro Magic Nederland. Het aantal deelnemers van 16 stuks viel gelukkig heel erg mee, mede dankzij de aanwezigheid van een zestal Belgen.

Onder het genot van een bakje koffie werd om 10 uur het palaver gehouden door de wedstrijdleiding, met uitleg van de baan en enkele belangrijke punten uit de wedstrijdbepalingen. De baan was inmiddels uitgelegd door onze boeienkoning Marcel Klein en is ook de gehele dag niet aangepast, omdat de wind constant uit dezelfde richting kwam. Rond de klok van 10.30 uur was de 1start met een windkracht 2 en met een toen nog frisse wind en veel zon. Voor de lunch zijn er 10 wedstrijdjes gevaren en toen werd al duidelijk wie de grote kanshebbers waren voor de prijzen.

De overheerlijke lunch werd verzorgd door de watersportvereniging en bestond uit de keuze van 2 broodjes en een kop soep. Tijdens de lunch zijn er enkele boten gemeten en hier bleek dat de gemeten bootjes voldeden aan de klasse voorschriften.

Na de lunch werd al snel weer gestart met de volgende serie van 10 wedstrijdjes met prachtig zeilweer met een iets aanwakkerende wind 2-3 Bft. Rond de klok van 15.30 was de laatste wedstrijd, zodat de balans opgemaakt kon worden. Grote winnaar was Elmer Boon, 2 Klaas Spaargaren en 3e Marcel Klein. De prijzen werden uitgedeeld door de wedstrijdleider Jan Willem Alberts.Daarnaast werd de sportiviteit beker uitgereikt aan Karlien van Eijnde uit België. Onze penningmeester (Wijbrand) nam vervolgens het woord en reikte de wintercup beker uit aan wederom Elmer Boon als overall winnaar van de wintercup 2021-2022 en bedankte eenieder voor zijn of haar aanwezigheid en gaf een precentje aan de wedstrijdleiding en Marcel Klein.

Als verslagschrijver moet ik zeggen dat de wedstrijdleiding hun taken correct hebben uitgevoerd, dat er heel sportief werd gevaren, al was het bij de boven boei soms dringen geblazen en dat het hele veld de gehele dag dicht bij elkaar lag in de wedstrijd. Nu maar hopen dat we het volgende winterseizoen weer volop kunnen organiseren en hopelijk ook wat meer deelnemers uit de regio. Dank aan de organisatie en watersportvereniging Het Bovenwater.

NED 255.