Wedstrijdverslag Wintercup 12 maart Aalsmeer

Op een belofte van zon en wind reden wij vanuit Eindhoven in een onafgebroken wolk van motregen naar Aalsmeer. Aangekomen werden we hartelijk welkom geheten door Elly en Esther Spaargaren die ons de heel dag van heerlijke versnaperingen en lekkere lunch hebben voorzien. Jeanette ook weer van de partij en hielp met het scoren en de administratie.

We begonnen met B-zeiltjes in motregen en gingen halverwege de dag over op prachtig zonnig weer en C zeiltjes. Kortom een fantastische zeildag. Elmer werd eerste met 11 keer plaats 1. Geert werd 2de en zat hem op de hielen met 4 keer plaats 1 en 6 keer plaats 2. Freek is verdiend derde geworden.

In de achterhoede hadden Theo en ik hadden regelmatig spannend close racing. Klaas had veel pech dat zijn grootzeil in de top loskwam. Wijbrand en Jan waren ook vaak nabij de top te vinden. En iedereen had wel een keer een stuk riet van 1 meter om zijn kiel of roer hangen. Dat mocht de pret niet drukken Er is fair geraced, er waren misschien maar twee strafrondjes nodig. Kortom, het was genieten. Iedereen bedankt.

Op naar het NNK in Grouw op 19 maart.

Rian NED 504