Wedstrijdverslag Wintercup Eindhoven 1 dec 2019

Zondag als passagier (ondergetekende) met Jan en Jeannette de Best afgereisd naar Eindhoven voor alweer de 4e wintercupwedstrijd.

Voor het eerst in de geschiedenis een wintercupwedstrijd op de locatie High Tech Campus te Eindhoven. Een uitstekende locatie waar je goed kan zeilen en vertoeven.

Daar aangekomen werden we ontvangen met een heerlijk bakje koffie en door Geert  Ned 264) zijn vriendin eigen gebakken koekjes met het opschrift Micro Magic Eindhoven.

Gelukkig weer een nieuwe organisatie in Zuid Nederland bestaande uit Wijbrand (Ned 41) en Geert (Ned 264) zodat ook daar weer wedstrijden kunnen worden uitgeschreven.

Toen we op de locatie aankwamen waren Geert en Marcel al bezig om de baan er in te leggen. De wind was Noordoostelijk met een kracht van 2-3 bft en alles bij een temperatuur van 3gr, voor een ieder was dat ff wennen. Na het palaver met duidelijke uitleg voor de nieuwe deelnemers van Zuid kon er worden gestart met totaal 15 deelnemers.

’s Morgens hebben we totaal 7 wedstrijden gevaren met voor elke wedstrijd 2 starters. Marcel (Ned 780) noteerde 3x een ééntje en Jan (Ned 2552) 2x een ééntje, zodat Marcel op dat moment aan kop stond.

Om 12.30 uur hadden we de lunch met  soep, 2 belegde broodjes en een broodje knakworst, welke verzorgd waren en werden door met name de partners van Wijbrand en Geert (Lisette en Ruth ) aangevuld met wat extra hulp van andere dames van de deelnemers. Perfect geregeld en het was overheerlijk. Dames bedankt voor het klaar maken en de verzorging van de lunch.

’s Middags hebben we een blok van 7 en een blok van 5 wedstrijden gezeild, zodat er totaal 19 wedstrijden zijn gevaren op de nog steeds uitgelegde baan welke niet één keer behoefde te worden aangepast. Jan  noteerde ’s middags totaal 5x een ééntje en Marcel 1x een ééntje en de rollen waren omgedraaid. Ook Geert (Ned 267) met ’smorgens 1x een ééntje en ’s middags 3x een ééntje mengde zich inmiddels bij de besten.

Na de 19 wedstrijden kon de balans opgemaakt worden door het uitslagverwerkingsteam Geert en Jeannette met als uitslag Jan 1e, Marcel 2e en Geert 3e.

Wat mij opviel was dat er heel sportief gevaren werd, iemand die een foutje maakte deed keurig zijn strafverplichting. Wat ook erg opviel was dat het veld met 15 deelnemers in no time gefinisht was zodat er vlot door gestart kon worden.

Ik wil het wedstrijdcomité bedanken voor de perfecte organisatie, de dames voor het natje en droogje en de locatie voor het beschikbaar stellen van  het wedstrijdwater en het  onderkomen.

Bert Ned 255