Wedstrijdverslag Wintercup Grou 8 december 2019

DE THUISBLIJVERS HADDEN ONGELIJK

Onderweg van Amstelveen naar Grou , dacht ik nog wel wat ben ik aan het doen?

Het was nat en wild die 145 km onderweg …nou niks mis mee hoor ik jullie denken ( …) maar wel als je lekker wil gaan Micro Magic-en en de voorspelling is 20- tot 38 knopen (dik 6 BF! Misschien dat er daarom maar 8 deelnemers waren? Maar eenmaal aangekomen en na een gezellige boom opgezet te hebben over de New Micro Magic (…) viel het allemaal toch weer mee, zeker toen vanaf een uur of  12 de zon ging schijnen.

Ik moet zeggen dat de omstandigheden niet eenvoudig waren. Ik had b.v. de wind te hard ingeschat en had zoals meerderen, gekozen voor het D zeil en dat bleek toch wat te klein en liepen anderen met C zeil beter aan de wind. Dat was zeker het geval bij de boven boeien, die maar een paar meter onder de wal lagen en waar het daarom regelmatig niet meer dan 1Bf was. Gelukkig werd dat te kleine zeil gecompenseerd met super harde vlagen in het voordewindse rak, waar je zo maar 10 meter winst pakte als de rest uit het roer liep of de neus begroef. We troffen het trouwens goed met de wind richting want we konden mooi een baan varen bijna parallel aan de steiger, waar we lekker droog- en uit de wind stonden onder het dak van het Restaurant tijdens de paar schaarse buien. Ideaal ! (Goed gedaan Marcel, onze banenlegger).

Na de lunch toch maar een maatje groter zeil (C) gezet en dat bleek precies goed en voer het wat beter naar mijn idee. Ik zeg wat beter want het was moeilijk varen vandaag. Je moest constant opletten en geen moment de concentratie laten verslappen omdat de wind die dus over de wal kwam,zoals ik al zei, doorlopend ongelooflijk schiftte. Je kon geen 5 meter varen zonder schifting en meer dan 10 meter varen zonder overstag te moeten gaan was er niet bij. Na 16 races was iedereen er toch wel een beetje klaar mee…!

Marcel Klein werd 3 met 32 punten. Klaas Spaargaren mooi 2 met 20 punten. 1 Werd ik, zei de gek, met 15 punten

En ik zeg het nog meer eens: Toch hadden de thuisblijvers ongelijk! En de 145 km terug was droog en rustig!

NED 1984

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.