Wind en zon bij het ONK2023 in Aalsmeer

Relaas van een Belgische MM-zeiler.
Het was vroeg opstaan op zondag 2 april. We wilden dan ook tijdig aanwezig zijn op de WV Aalsmeer voor het ONK. Voor mij was het de eerste keer. Ik was dus benieuwd.
Tijdens het gezellige ontvangst op de club werd er al deftig gespeculeerd over welk zeil er zou gestoken worden. Er werd al snel gekozen voor een C-zeil. Na een korte maar duidelijke briefing begaven we ons naar de steiger, waar een fijn parcours was uitgelegd. Nog wat kleine wijzigingen aan de startlijn en de eerste start kon gegeven worden.
Er stond een behoorlijk windje en de zeilkeuze was zeker de juiste.
Het totale wedstrijdverloop was als zeiler moeilijk te volgen. Alle concentratie was nodig om de boeien en de medezeilers juist te passeren, wat niet altijd even vanzelfsprekend was.
De starts volgden elkaar zeer snel op. Dat is fijn voor de wedstrijd, maar vermoeiend voor wie al eens achteraan finished.
Tegen de middag stak de wind nog wat op, waardoor beslist werd om wat vroeger te lunchen zodat er van zeil kon gewisseld worden.
Goede beslissing, want de laatste reeks voor de middag was meer overleven dan zeilen (voor mij althans).
Als lunch waren lekkere soep en broodjes voorzien die zeker gesmaakt werd.
Omdat wij niet beschikten over een D-tuig, hebben we de schaar maar in ons C-tuig gezet. Zo hebben we toch nog kunnen meezeilen na de middag.
De zon kwam er ook goed door, waardoor het nog leuk zeilen was na de middag.
Voor mij was dit in ieder geval een zéér leuke en leerrijke zeildag. Wij beschikken zelden over zo een prachtige zeillocatie en met die wind erbij, was dat zalig.
De organisatie van de wedstrijd was in prima handen. Alles verliep feilloos. De starts werden zeer duidelijk gegeven en beoordeeld. Opvolging aan de boeien was zeker niet simpel, maar werd toch goed opgevolgd.
Ik vond het in ieder geval een prachtige wedstrijddag, waar niets op aan te merken is.
Terug in het clubhuis volgde nog de proclamatie/prijsuitreiking waarna er nog wat nagepraat werd.
Al bij al een prachtig evenement wat voor mij zeker voor herhaling vatbaar is.
Tot volgend jaar.

Marc Teuwen BEL-914

[ngg src=”galleries” ids=”49″ display=”basic_thumbnail”]