Wintercupwedstrijd Balk

Verslag Balkster Regatta dd. 19-11-2017

 

Het was de week van het Fake News, gelijk ‘s avonds een fake mail van Jan de Best (dacht ik) met de mededeling dat ik geheel democratisch door een anonieme zeiler verkozen was tot schrijver van de dag. Ik zou als 12e geëindigd zijn hetgeen mij uiterst onwaarschijnlijk leek gezien mijn dramatische prestaties naar mijn gevoel. Reden om mijn vrouw blij te maken en na de laatste crash in de touwen/boeien met een kapotte fok het voor gezien te houden. De beloofde plak chocolade die lag te wachtten maakte dat ik toch maar even Facebook raadpleegde, het bleek realiteit, ik had zelfs de gehele aanwezige familie Pars achter me gelaten evenals Harry Klein en Jan de Boer, allen gedesillusioneerd naar huis om hun partners vroegtijdig blij te maken is mijn inschatting.

Het was me het dagje wel, 26,8% reguliere DNF/DNSen. Alleen Elmer en Marcel blijken alle wedstrijden gevaren te hebben en konden zo gebruik maken van 3 aftrek wedstrijden, een prestatie van formaat gezien de zware buien die met regelmaat overtrokken en die mijn PAMBAM deed besluiten zelfstandig de min of meer hoger wal op te zoeken en zich te verschuilen achter een basaltblok, veilig over en achter de boeienlijn. Mijn motto”Recht zo die gaat” werd zo een paar keer in praktijk gebracht, zelfs een stormrondje accepteren kon er niet af. Anderen verzanden op de ondieptes en lagen daar muurvast te wachtten op redding door Klaas Spaargaren te voet of door liefhebbers van het roeien met harde wind.

Met name wedstrijd 15, gezien vanuit de beschutting van het clubhuis, was een wedstrijd voor de 10 overgebleven echte mannen waarbij Tjakko als über man als eerste finishte met een slagveld van 4 DNF’s achter zich.

Je zag het water compleet loskomen van het Slotermeer en als zandkorrels op het strand verstuiven. Wonderschoon dat een MM daar doorheen kan ploegen, mits goed getrimd en bestuurd.!

Verder bracht de dag vanaf het vertrek van huis een aantal prachtige regenbogen waarvan er één zelfs in de kom leek te eindigen voor wie er oog voor had. Zon en overwegend droog maakte dat het al met al een mooie dag was met uiteindelijk Jan als terechte winnaar en Elmer en Tjakko als vanouds in de prijzen.

Marcel bedankt voor het uitroeien van de baan, hij lag er vast en zeker in.

Han, NED 44 PAMBAM

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.