Verslag eerste wedstrijddag van het seizoen: De ALV Cup in Aalsmeer

Na een medestrijder opgepikt te hebben in Joure kwam uiteraard als eerste de weersvooruitzichten ter bespreking. Ik had al opgemerkt dat mijn metgezel helemaal geen regenkleding bij zich had. Volgens hem was dit absoluut niet nodig. Achter ons was Sneek in een inktzwarte wolk gehuld en door de polder rijdend hingen er identieke exemplaren boven Amsterdam en omstreken. Hij benoemde deze wolken als vergaderbuien. Positief blijven zei hij nog, als we gaan zeilen zijn deze weg. Nou dat hebben we geweten. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een enerverende wedstrijdmiddag van te maken. Zoals drijvende bladeren, draaiende winden , windstilte, dikke windvlagen, zonneschijn en zware buien. Nog net geen hagel en/of sneeuw. Door het verrassend grote aantal inschrijvers werden we in 2 groepen opgedeeld.
Eerste wedstrijd in de A groep  slechte start met draaiende lichte wind. Tweede wedstrijd blad onder de kiel en begon de eerste bui te vallen. Door het gesprek in de auto nog positief ingesteld stond ik dus aan de waterkant zonder regenkleding. Gelukkig moest de baan verlegd worden dus ik hollend naar de auto . Voor niets de longen uit mijn lijf gerend behoudens dat ik nogal indruk maakte op de toeschouwers op het bordes. Wind viel helemaal weg en draaide, viel weer weg en draaide. Na enige wachttijd uiteindelijk toch terug naar de oude baan. Helaas in winnende positie de spreader gemist. Klaas in de B groep presteerde dit later twee keer in hetzelfde rak. Alleen wist hij toch nog deze race te winnen terwijl ondergetekende tweede werd. Met pijn en moeite beide groepen 3 races afgewerkt.
Gezien de tijd en de op dat moment hevige regen werd al gauw besloten om de resterende races te cancelen. Terechte beslissing. Na een voor mij onbegrijpelijke berekening van de totaaluitslag bleek dat Elmer nipt de overwinning opeiste. Gefeliciteerd Elmer, jammer voor jouw dat dit niet meetelt in de wintercup competitie. Tot mijn verrassing kwam ik nog op de tiende plaats terecht en een nog grotere verrassing was, dat dit gepaard ging met een dikke reep chocola. Helaas ging dit samen met het schrijven van het wedstrijdverslag, vandaar dit stuk proza. Al met al hebben we toch weer een leuke en gezellige dag gehad, Zeker door de naar mijn idee flinke opkomst, de zeer goede locatie, uitstekende lunch, de wedstrijdleiding en niet in de laatste plaats de boeienlegger. Hij had het er maar druk mee.

Groet en tot ziens.

Jappie NED-62

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.