Uitslag en verslag Wintercup De Potten – Sneek

Het kon vriezen of het kon dooien. Zaterdagmiddag het (bevroren) water gecheckt en het was nogal twijfelachtig of de races de volgende dag wel door konden gaan. Maar na de diverse weergoden aanbeden te hebben was er tot mijn verbazing geen ijs meer te bekennen en kon Marcel een prachtige baan langszij de lange steiger neerleggen. Ze hebben mijn gebeden verhoord!!!

Met een stevige maar vrij constante wind gingen we vol goede moed van start. Wel moesten we een paar pittige buien trotseren. Elmer was in deze eerste 10 races vrijwel onverslaanbaar. Na de lunch moest eerst de baan verlegd worden langszij de kortere dwarssteiger. Nu was de wind veel meer vlagerig en er zaten ook behoorlijke shifts in. Elmer had nu ook iets meer tegenstand.

De pin was nogal bevoordeeld dus een stuurboord start bij de pin was uitermate aanlokkelijk. Ik heb dit keer op keer geprobeerd maar de ruimte werd mij niet gegund. Na een keer of vijf heb ik dit maar opgegeven.

De zon kwam ook nog tevoorschijn dus de nood voor zonnebrillen was hoog maar wie had hierop nu gerekend.

Na de lunch heeft Harry Wynhekse  het starten en finishen verzorgd. i.v.m. Het verder ruimen van de wind heeft hij de baan gewijzigd door de spreader te vervangen en er een gate van te maken. Dit werd niet door alle deelnemers gehoord/begrepen met als gevolg nogal verwarring bij de bovenboeien.

En dan de winnaars: Elmer toch weer met afstand overall winnaar gevolgd door de Grunnigers Marcel K en Jan de B. Ikzelf eindigde als vijfde en dankzij een dame in ons gezelschap werd ik dus aangewezen om dit stukje te schrijven. Alsnog bedankt.

Al met al was het weer een heel gezellige dag met prachtige wedstrijden op een bijzonder mooie locatie. Hier moeten we zeker vaker naartoe gaan met ook wat meer deelnemers.

Tot de volgende keer.

MM 62.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.