Wedstrijdverslag Wintercup de Kaag, 2 februari 2020

Verslag MicroMagic Nederland Wintercup op bezoek bij de KWV de Kaag op Oost.

Afgelopen zondag 2 februari 2020 waren de toppers van MM Nederland weer te gast bij ons op de Kaag. Het weerbericht had geen enkele invloed op de inschrijvers, met een startveld van maar liefst 22 boten werd er een boeiende strijd verwacht.

Nadat de diverse deelnemers waren binnen gedruppeld en wij van de Kaag druk met koffie en koek in een aangenaam Lichthuis werden bijgepraat over de laatste stand van zaken in MicroMagic Nederland kon het palaver aanvangen.

Na een hartelijk welkom door Dennis van Gelder en een uitleg van de wedstrijdbepalingen en hoe de baan te varen met een gate, voor ons Kaagzeilers altijd weer lastig. Ook het gebruik van de indringboei en zelf bij overtreding een rondje te draaien werd gememoreerd door Jan de Best, de wedstrijdleider.

Zeilpakken aan en op naar de steiger bij de Leede, nat en weinig wind is de samenvatting van de ochtend serie. Al snel werd duidelijk dat er nog steeds een verschil is tussen de gasten en de thuiszeilers. Het weerbericht gaf aan dat er in de middag een weeromslag aan zat te komen, met name veel wind!

De lunch was als vanouds, topper Carien achter de bar met warme worst, erwten soep en heerlijke broodjes. Na de lunch weer de steiger op, na 2 wedstrijdjes begon het te stormen en moesten er zeilen worden gewisseld. Elmer Boon voer met een minizeiltje en was onverslaanbaar. De harde wind gaf mooie taferelen, planerende MMagics, moeizame manoeuvres, stormrondjes en averij. Na 22 starts was er natuurlijk een prijsuitreiking met borrel.

De einduitslag

1 Elmer Boon 1984

2. Klaas Spaargaren 118

3. Tjakko Keizer 180

Jan Devilee was de beste van de Kaagzeilers in dit ijzersterke veld met een fraaie 10e plaats. Na de prijsuitreiking werd er nog druk nagepraat. Het was een mooie natte en winderige zeildag, tot volgend jaar!

Henk-Jan, NED-259

[ngg src=”galleries” ids=”15″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]